0 продукта

Симптоми и признаци

Симптоми, свързани с промени на косата

Симптоми, свързани с промени на косата могат да включват: плешивост, фина, чуплива и суха коса; пърхот, прекалена окосменост и други. Загубата на косми е нормално явление. Всеки ден падат около 100 косъма. Ако скоростта на загуба на косми изпреварва скоростта на растеж се забелязват области на изтъняване или плешивост.

Симптомите свързани с промени на косата може да са резултат от различни причини, да се появят самостоятелно или като част от симптоми при други заболявания и състояния. В някои случаи тези симптоми могат да се дължат на по-сериозни заболявания. При наличие на такива симптоми е необходимо да се консултирате с лекар, за да се установи причината за появата им.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са резултат от различни причини и да възникнат самостоятелно при алопеция ареата (гнездов косопад), андрогенна алопеция (наследствена плешивост), стрес и други.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са част от друго заболяване или състояние: анемия, диабет, гъбична инфекция, лупус еритематозус, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, химиотерапия, използване на орални контрацептиви, менопауза, бременност, подагра, прекомерно използване на стилизиращи средства и почистващи вещества и други.

Типове (71)

В по широк смисъл (3)

Свързани симптоми (5)

Коморбидност (100)

Синоними симптоми (18)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 23 Гласа
Сподели в Facebook

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.