0 продукта

Симптоми и признаци

Симптоми, свързани с промени на косата

Симптоми, свързани с промени на косата могат да включват: плешивост, фина, чуплива и суха коса; пърхот, прекалена окосменост и други. Загубата на косми е нормално явление. Всеки ден падат около 100 косъма. Ако скоростта на загуба на косми изпреварва скоростта на растеж се забелязват области на изтъняване или плешивост.

Симптомите свързани с промени на косата може да са резултат от различни причини, да се появят самостоятелно или като част от симптоми при други заболявания и състояния. В някои случаи тези симптоми могат да се дължат на по-сериозни заболявания. При наличие на такива симптоми е необходимо да се консултирате с лекар, за да се установи причината за появата им.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са резултат от различни причини и да възникнат самостоятелно при алопеция ареата (гнездов косопад), андрогенна алопеция (наследствена плешивост), стрес и други.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са част от друго заболяване или състояние: анемия, диабет, гъбична инфекция, лупус еритематозус, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, химиотерапия, използване на орални контрацептиви, менопауза, бременност, подагра, прекомерно използване на стилизиращи средства и почистващи вещества и други.

Типове (71)

В по широк смисъл (3)

Свързани симптоми (5)

Коморбидност (100)

Синоними симптоми (18)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 23 Гласа
Сподели в Facebook

Одобрявате ли идеята на министър Москов за съкращаване на правата на неосигурените лица?

Да, заставам зад идеята - неосигурените трябва да имат само право на спешна помощ.
Да, заставам зад идеята - но социално-слабите трябва да имат възможност да получат доходи и тогава да им се изискват осигуровки.
Не мога да предвидя ефекта от тази идея, но вярвам, че ще е положителен.
Против идеята съм - тя няма да доведе до промяна и подобряване на здравната грижа.
Против идеята съм - неравнопоставеността ще доведе до социална криза с непредвидим изход.
Не мога да предвидя ефекта от тази идея, но вярвам, че ще е отрицателен.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.