Начало Медицинска енциклопедия Симптоми Симптоми, свързани с промени на косата

Симптоми, свързани с промени на косата

Симптоми, свързани с промени на косата могат да включват: плешивост, фина, чуплива и суха коса; пърхот, прекалена окосменост и други. Загубата на косми е нормално явление. Всеки ден падат около 100 косъма. Ако скоростта на загуба на косми изпреварва скоростта на растеж се забелязват области на изтъняване или плешивост.

Симптомите свързани с промени на косата може да са резултат от различни причини, да се появят самостоятелно или като част от симптоми при други заболявания и състояния. В някои случаи тези симптоми могат да се дължат на по-сериозни заболявания. При наличие на такива симптоми е необходимо да се консултирате с лекар, за да се установи причината за появата им.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са резултат от различни причини и да възникнат самостоятелно при алопеция ареата (гнездов косопад), андрогенна алопеция (наследствена плешивост), стрес и други.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са част от друго заболяване или състояние: анемия, диабет, гъбична инфекция, лупус еритематозус, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, химиотерапия, използване на орални контрацептиви, менопауза, бременност, подагра, прекомерно използване на стилизиращи средства и почистващи вещества и други.

3.0, 5 гласа

СВЪРЗАНИ СИМПТОМИ

Типове (71)+

В по-широк смисъл (3)+

Свързани симптоми (5)+

Коморбидност (100)+

Синоними симптоми (24)+

ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ СИМПТОМ Симптоми, свързани с промени на косата

ВСИЧКИ

КОМЕНТАРИ КЪМ СИМПТОМА