0 продукта

Симптоми и признаци

Симптоми, свързани с промени на косата

Симптоми, свързани с промени на косата могат да включват: плешивост, фина, чуплива и суха коса; пърхот, прекалена окосменост и други. Загубата на косми е нормално явление. Всеки ден падат около 100 косъма. Ако скоростта на загуба на косми изпреварва скоростта на растеж се забелязват области на изтъняване или плешивост.

Симптомите свързани с промени на косата може да са резултат от различни причини, да се появят самостоятелно или като част от симптоми при други заболявания и състояния. В някои случаи тези симптоми могат да се дължат на по-сериозни заболявания. При наличие на такива симптоми е необходимо да се консултирате с лекар, за да се установи причината за появата им.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са резултат от различни причини и да възникнат самостоятелно при алопеция ареата (гнездов косопад), андрогенна алопеция (наследствена плешивост), стрес и други.

Симптомите, свързани с промяната на косата може да са част от друго заболяване или състояние: анемия, диабет, гъбична инфекция, лупус еритематозус, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, химиотерапия, използване на орални контрацептиви, менопауза, бременност, подагра, прекомерно използване на стилизиращи средства и почистващи вещества и други.

Типове (71)

В по широк смисъл (3)

Свързани симптоми (5)

Коморбидност (100)

Синоними симптоми (18)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 23 Гласа
Сподели в Facebook

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.