0 продукта

Симптоми и признаци

Симптоми на лице

Лицето се състои от очи, вежди, чело, нос, бузи, уста, зъби и брада. За да се улесни изразяването и движението, лицето се състои от голяма мрежа от нерви, които доставят енергия за многобройните си мускули. Лицето също съдържа кръвоносните съдове и жлези, както и кости, които придават неговата форма и структура. Вашите сетива, като слух, обоняние, вкус и визия, се насочват чрез структурите на лицето. Симптомите на лицето са следствие на наранявания на нервите или костите, които координират много от действията на лицето си. Те могат да включват травма на лицето, причинена от автомобилна катастрофа, физическо насилие или спортно нараняване. Травмата може да предизвика загуба на чувствителност в лицето, затруднено дишане, подуване, замъглено или двойно виждане, деформация на лицето, трудности при хранене и пиене.

Лицевите симптоми не са с травматичен произход, но са причинени от неправилното функциониране на нервите, които управляват сетивни или двигателни функции на лицето. Троичният нерв предава нервните импулси между мозъка и лицето, предоставя информация за лицето и скалпа за усещане и контрол на определени двигателни функции, като например дъвчене и хапане. Тригеминална невралгия е състояние, проявяващо се с изключителна лицева болка, чувство за парене или токов удар. Болката е достатъчно тежка, че ежедневните дейности, като например дъвчене, ядене, или миене на зъбите могат да бъдат агонизиращи.

Други неврологични причини за лицеви симптоми включват парализа на лицевия нерв и болестта на Паркинсон. Парализа на лицевия нерв клинично се характеризира с изтръпване и парализа на едната страна на лицето. Лицевите симптоми от болестта на Паркинсон, прогресивно неврологично състояние, включват лицев тремор или потрепвания и парализа на лицевите мускули. Болният има характерен масковиден израз на лицето. Акустичната неврома е доброкачествен тумор на нерва до ухото, изразяваща се клинично с проблеми в слуха и равновесието.

Алергии или инфекции, които причиняват възпаление на синусите, устата, носа или гърлото може да са предпоставка за лицева симптоматика. Синузит е възпаление на синусите - изпълнени с въздух джобове в носните проходи, бузите, челото и очите. Когато синусите се запушат, бактериални или други инфекции могат да бъдат етиологичен фактор, причиняващ болка.

Типове (1273)

В по широк смисъл (1)

Свързани симптоми (7)

Коморбидност (100)

Синоними симптоми (25)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 14 Гласа
Сподели в Facebook

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.