0 продукта

Симптоми и признаци

Проблемно раждане

Проблемно раждане: включва преждевременно раждане, раждане на недоносени бебета, вродени аномалии на плода, мъртво раждане и други.

Проблемното раждане може да се дължи на:

  • Хромозомни аномалии – тризомия на 10q, дубликация на 10p, тризомия на 12, делеция на 12p, делеция на 2p, тетразомия 5p.
  • Синдромни заболявания - синдром на Арског (Aarskog syndrome), синдром на Акерман (Ackerman syndrome), синдром на Бартер (Bartter syndrome), синдром на Елерс-Данлос (Ehlers-Danlos syndrome), синдром на Едуард (Edward's syndrome).
  • Въздействието на тератогенни ефекти.
  • Злоупотреби от страна на майката – с алкохол, наркотици.

Типове (26)

В по широк смисъл (3)

Свързани симптоми (4)

Коморбидност (122)

Синоними симптоми (21)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 23 Гласа
Сподели в Facebook

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.