0 продукта

Симптоми и признаци

Оток на ръката

Оток на ръката: състояние, характеризиращо се с подуване (натрупване на течност в тъканите) на ръката.

Отокът на ръката може да се дължи на:

  • Мускулно-скелетни нарушения - травма, навяхване, фрактура, остеоартрит, ревматоиден артрит, полимиозит, остеосклероза, сарком на Юинг (Ewing's sarcoma).
  • Съдови заболявания - васкулит, венозна недостатъчност, венозна тромбоза, синдром на горна празна вена (v. cava superior).
  • Кожни проблеми - склеродермия, дерматомиозит.
  • Неврологични смущения - болест на Рейно (Raynaud's disease).
  • Други - тютюнопушене, лимфедем, криоглобулинемия, бъбречна недостатъчност, ухапване от насекомо, алергична реакция.

В по широк смисъл (4)

Свързани симптоми (12)

Коморбидност (156)

Синоними симптоми (3)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.4, 30 Гласа
Сподели в Facebook

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.