0 продукта

Симптоми и признаци

Възпаление на черния дроб

Възпаление на черния дроб: патологичен процес, който възниква при инвазия и размножаване на микроорганизми (инфекция) в черния дроб. Възпалението на черния дроб е известно като хепатит.

Черният дроб е орган от храносмилателната система, който подпомага храносмилателния процес и извършва много други важни функции като превръщането на глюкозата в гликоген и обратно в чернодробните клетки; производството на фактори на кръвосъсирването; обработка и съхранение на желязо; производство на холестерол; превръщането на отпадните продукти от обмяната на веществата в урея, която се отделя в урината и други.

Първоначалните симптоми на възпаление на черния дроб са подобни на тези като при грип (коремна болка, мускулна умора, главоболие, гадене с или без повръщане, сърбеж по кожата, диария и други). Характерно е жълтеникаво оцветяване на кожата и склерите (бялото на очите), което е известно като иктерус (жълтеница) и потъмняването на урината.

Възпалението на черния дроб може да се дължи на злоупотребата с алкохол, дефицит на алфа-1 антитрипсин (наследствено състояние, което предразполага към увреждане на черния дроб и белите дробове), автоимунна реакция, намален приток на кръв към черния дроб, хемохроматоза (заболяване, което се характеризира с натрупване на излишно количество желязо в тялото), обструктивна жълтеница, болест на Уилсън (Wilson) и други.

В по широк смисъл (6)

Свързани симптоми (3)

Коморбидност (98)

Специфични категории (1)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 22 Гласа
Сподели в Facebook

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.