0 продукта

Симптоми и признаци

Внезапна поява на пъпки по краката

Внезапна поява на пъпки по краката: обрив по кожата на краката, наподобяващ този при акне. Акнето представлява заболяване на кожата, характеризиращо се със запушване на космено-мастния фоликул, което предизвиква появата на ограничени, навдигнати над кожата папули или пустули, преминаващи във възелчета.

Внезапната поява на пъпки по краката може да се дължи на:

  • Кожни проблеми - еритразма, Чери ангиом (Cherry angiomas), лентиго, уртикария, стазен дерматит, морбили, пиогенни грануломи, лентиго малигна, Tinea лишей, гранулома ануларе, мелазма.
  • Хормонален дисбаланс - пубертет.
  • Полово предавани болести - сифилис.
  • Други - лекарствен обрив, ангиоедем, ухапвания от насекоми, левкоцитокластичен васкулит, синаптичен белег по кожата от рождение.

В по широк смисъл (5)

Свързани симптоми (1)

Коморбидност (100)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 4.3, 50 Гласа
Сподели в Facebook

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.