0 продукта

Лечения

Допаминови агонисти

Допаминови агонисти - изображение

Допаминови агонисти: Лекарствени средства, които се използват в лечението на болестта на Паркинсон и при синдром на неспокойните крака.

При болестта на Паркинсон са установени дегенеративни изменения в допаминергичните неврони на substantia nigra. Характерен е дефицитът на допамин и нарушеното съотношение допамин - ацетилхолин. Директното въвеждане на допамин в организма няма ефект, тъй като той не преминава хематоенцефалната бариера. Затова се прилага прекурсор на допамина - L-DOPA. Много скоро след началото на терапията с него се появяват странични реакции като: хиперкинезии, аритмии, ортостатизъм, агресивност и др.

Това налага включването в терапията на допаминовите агонисти. Те активират допаминовите рецептори в отсъствие на допамин. Най - често използваните допаминови агонисти са:

  • Requip (ropinirole);
  • Мирапекс (pramipexole);
  • Bromocriptine;
  • Пермакс (pergolide).

Странични ефекти при приложението им са:

  • еуфория;
  • халюцинации;
  • ортостатична хипотония;
  • патологична пристрастеност към хазарт;
  • повишена сексуалност;
  • загуба на тегло и други.
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 23 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Допаминови агонисти" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Допаминови агонисти"

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.