0 продукта

Лечения

Бета-блокери

Бета-блокери - изображение

 Бета - блокерите са лекарствени средства, които блокират свързването на норадреналин и адреналин с бета - рецепторите в различни органи. Използват се в лечението на ИБС (исхемична болест на сърцето), хипертонична болест и сърдечни аритмии. Имат антистенокарден ефект, т.е. понижават кислородната консумация на миокарда чрез намаляване на сърдечната честота, миокардния контрактилитет и артериалното налягане. Видове бета - блокери:

1. Кардиоселективни - действат основно върху сърцето, а някои са с ефект и върху белите дробове.

   Такива са:атенолол, бизопролол, ацебутолол.

2. Неселективни - имат по - широк обхват на действие в организма - пропранолол, пиндолол, соталол.

Бета - блокерите се прилигат при:

  • Стабилна ангина пекторис, тиха миокардна исхемия, след прекаран остър инфаркт на миокарда;
  • Тиреотоксикоза, депресивни състояния, диабет, глаукома, мигрена;
  • Синусова тахикардия и брадикардия;
  • Хипертонична болест;

Приложението на бета - блокерите след остър инфаркт води до намаляване размерите на инфарктната зона и честотата на неговите усложнения.

Тези лекарства не бива да се прилагат при ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест), бронхиална астма, бременност, AV блок, брадикардия под 60/мин., хипотония под 100 mmHg, левокамерна сърдечна недостатъчност и др.

Внезапното спиране на лечението с бета - блокери крие риск от поява на аритмии, остър инфаркт, както и внезапна смърт.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 2.9, 36 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Бета-блокери" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Бета-блокери"

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.