0 продукта

Заболявания

Други полиневропатии мкб G62

Други полиневропатии - изображение

Към МКБ G62 Други полиневропатии се включват голяма група невропатии, основната причина за които са различни химични и физични вещества.

Полиневропатията представлява дегенеративни и трофични увреждания на нервите, предизвикани най-често от дисметаболитни нарушения, токсични и микротравматични агенти.
Обикновено започва в ръцете и краката и може да обхване цялото тяло, като има вероятност да засегне автономната нервна система. Може да бъде остра (появява се внезапно, развива се бързо и се лекува бавно) или хронична (появява се и се развива постепенно). Причините, включени в МКБ G62 Други полиневропатии, са:

G62.0 Медикаментозна полиневропатия:  

Медикаментозната (токсичната) полиневропатия, която се причинява от прием на лекарства или злоупотреба с медикаменти. Най-честата форма е дисталната аксонопатия, причиняваща аксонална дегенерация;

G62.1 Алкохолна полиневропатия:

Алкохолната полиневропатия — неврологично увреждане, при което има нарушение във функцията на множество периферни нерви на тялото. Заболяването се определя като аксонална дегенерация на невроните от сетивната и моторната системи и първоначално се появява в отдалечените краища на най-дългите аксони в тялото. Увреждането на нервите води болка и двигателна слабост, първо в ръцете и краката, а след това напредва и централно.
Алкохолната полиневропатия се причинява главно от хроничен алкохолизъм, но недостатъчният прием на витамини също може да провокира заболяването. Този вид полиневропатия най-често се развива при хронични алкохолици, при които се наблюдава хранителен дефицит;

G62.2 Полиневропатия, предизвикана от други токсични вещества:

Полиневропатия, предизвикана от други токсични вещества е резултат от експозицията на различни индустриални химични вещества и е свързана с дозата и продължителността на въздействие на различните фактори. Повечето синдроми са субакутни и прогресират към хронични;

G62.8 Други уточнени полиневропатии: 

Към МКБ G62.8 спада радиационната невропатия.

Радиационна невропатия:

Радиационно-индуцираната периферна невропатия е хронично увреждане, което прогресира и обикновено е необратимо и се появява няколко години след радиотерапия. Тази невропатия е рядко срещана, но рисковете се увеличават при дългосрочно раково лечение. Радиационната невропатия може да засегне както централната, така и периферната нервна система;

G62.9 Полиневропатия, неуточнена  

Като възможни причини се посочват: СПИН/ХИВ, нарушения във вестибуларните нерви, слухова диссинхрония и др.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 20 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Други полиневропатии" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Други полиневропатии"
Свързани продукти към други полиневропатии

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.