Начало Медицинска енциклопедия Ботаника Грис

Грис

Грис - изображение

Грис: представляват продукти получени вследствие на смилането на зърната от житни растения (пшенични, царевични, оризови зърна), които при всички случаи отговарят на условията за преминаване през определено по отраслова норма сито. Едрозърнестият грис представлява малки брашнени късчета или парченца, получени при грубо смилане на зърното. Дребнозърнестият грис от твърда пшеница е основната суровина, използвана в производството на хранителни теста.
 
РАЗПРОСТРАНЕНИЕ:

В зависимост от коя култура се добива. (За повече информация - виж съответните култури)

ДЕЙСТВИЕ
:

  • лесно смилаем от човешкия организъм - не натоварва допълнително храносмилателната система;
  • подходящ за приготвяне на бебешки каши;
  • влиза в състава на различни диети за отслабване.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

  • в медицината;
  • в хранителната индустрия.
3.6, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РАСТЕНИЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ РАСТЕНИЕТО

РАСТЕНИЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

РецептиДиетиЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноОрганизацииХранене при...ЛайфстайлАлтернативна медицинаЗаведенияНормативни актовеПроизводителиБотаникаАптекиХрани и ястияСнимкиСпортТестовеИнтервютаКалкулаториНовиниАнкетиСоциални грижиИсторияКлинични пътекиСпециалисти