0 продукта

Ботаника

Божур, Красив божур, Див божур, Червен божур (Paeonia peregrina)

Божур: многогодишно тревисто растение, с корени като луковици. Има големи ярко червени цветове, а листата са големи и разделени на ленти.

РАЗПРОСТРАНЕНИЕ: 

В градините се среща често. По поляни и храсти в предпланински райони също може да срещне.

ИЗПОЛЗВАЕМИ ЧАСТИ:

Най-вече се използват корените и венечните листа на божура. Семената му намират приложение по-рядко.

ХИМИЧЕН СЪСТАВ:

Венечните листа съдържат дъбилни вещества и антоцианови багрила. Корените съдържат пеоново масло, глутамин, танин и перегринин.

ДЕЙСТВИЕ:

Настойка от боб се използва при нарушен сън; понижава кръвното налягане; успокоява кашлицата. Има успокояващо действие.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

При вътрешни хемороиди,

  • колики;
  • кашлица;
  • астма;
  • безсъние;

НАЧИН НА УПОТРЕБА: В 400 мл. вода се варят една кафяна лъжичка смлени листа или корени за 5 минути. Прецежда се и се пие по една кафена чаша 3 пъти на ден, в продължение на 15 дни, не повече.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 17 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Божур, Красив божур, Див божур, Червен божур (Paeonia peregrina)" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Божур, Красив божур, Див божур, Червен божур (Paeonia peregrina)"

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.