Начало Медицинска енциклопедия Ботаника Клон Розиди (Rosids) Клон Еурозиди I (Eurosids I) Разред Fabales Сем. Fabaceae (Leguminosae, Бобови) Боб – обикновен, Неувивен боб, Нисък боб, Обикновен фасул

Боб – обикновен, Неувивен боб, Нисък боб, Обикновен фасул

Сем. Fabaceae (Leguminosae, Бобови)

Боб – обикновен, Неувивен боб, Нисък боб, Обикновен фасул - изображение

Боб - обикновен: Среща се в предпланинските райони, където почвата е песъчлива. Той е културно растение.

Други имена: Неувивен боб, Нисък боб, Обикновен фасул.

ИЗПОЛЗВАЕМА ЧАСТ:

След като узрее бобът, шушулките се берат и се използват.

ХИМИЧЕН СЪСТАВ:

  • левцин;
  • лизин;
  • аспарагин;
  • холин;
  • тирозин и др.

ДЕЙСТВИЕ:

  • при заболявания на ставите;
  • той намалява отоците;
  • помага за отслабване на сърбежа и кожни екземи;
  • намалява нивото на захарта в кръвта.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Използва се при:

  • възпаления на пикочния мехур и бъбреците;
  • при лека степен на захарна болест, подагра и екземи.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Около 20-30 г. шушулки боб се варят, в един литър вода, за около 2 часа. Прецежда се и водата се изпива на равни части през деня. Това се повтаря от 4 до 6 седмици. При захарна болест количеството на шушулките трябва да е по-голямо - 100 грама.

Още по темата:

3.8, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РАСТЕНИЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ РАСТЕНИЕТО

РАСТЕНИЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияЗдравни съветиБотаникаНовиниЛеченияЛюбопитноАлтернативна медицинаОрганизацииКлинични пътекиИсторияХранене при...Храни и ястияРецептиЛайфстайлМедицински изследванияЗаведенияДиетиСпортНормативни актовеСоциални грижиИнтервютаСпециалистиСнимкиНаправления в медицинатаАнкетиТестовеЗдравни проблемиПроизводители