0 продукта

Алтернативна медицина

Основи на магнитотерапията

Основи на магнитотерапията - изображение

Магнитотерапията в древността

Магнитотерапията в древен Китай

Първите данни, в които са фигурирали основите на магнитотерапията са от Жълтата императорска книга по вътрешна медицина, датираща от 2000 г. пр. н. е. В тази книга се описва прилагането на магнитни камъни за корекция на дисбаланса на енергията "Ци", известна още като живата сила.

Друго писание с неизвестен автор от 752 г. от н. е. озаглавено "Рецепта за хиляда дуката", описва: "Сложете магнитен прах върху рана за намаляване на болката и спиране на кървенето". По-късни документи продължават да разкриват мистериите свързани с основите на магнитотерапията. От тях става ясно, че магнитите са били прилагани за лечение на различни заболявания: проблеми със зрението, заболявания на бъбреците, болки в мускулите и ставите.

Магнитотерапията в древен Египет

Най-популярна е историята за Клеопатра, която е поставяла на челото си бижу от магнити, за да запази младостта си за по-дълго време.

Магнитотерапията в древен Гърция

Известните в целия свят древни учени Аристотел, Хипократ и Гален също описват терапевтичните свойства на естествената магнитна руда. През около 200 г. пр. н. е. Гален твърди, че магнитната руда има свойството да намалява болката, съпътстваща различни болести.

Магнитотерапията в Средновековието

През 1530 г. лечителят Парацелсус описва много успешни опити за лечение с помощта на магнитно поле. По-късно Парацелсус е обявен за професор в медицинския университет в Базил. Има данни, че той също прави опит да постави основите на магнитотерапията.

Известният йезуитски свещеник Максимилиан Хел е бил директор на Виенската обсерватория през 1755 г. По негово време започва производството на мощни магнити, които били детайлно изследвани и прилагани с лечебни цели.

През XVIII век, лекар на име Месмер пише своята дисертация на тема магнетизма, която в последствие става основополагаща за магнитотерапията в западната култура.

Магнитотерапията в съвремието

През първата половина на XX век са направени редица изследвания в Япония, Европа и Китай, които описват ефективността на магнитните полета при лекуването на обширен окръг от здравословни проблеми. Гривни и огърлици, направени от магнити и се предлагат за намаляване на болката в, гърба, врата и раменете, а също така и за стимулиране на кръвообращението.

Американски и европейски учени съобщават за добри резултати при прилагането на електромагнитни полета за лекуването на кожни изгаряния от различна степен, контузии на стави и мускули, счупване на кости. Американският зъболекар Д-р Джак Принс прилага магнити върху акупунктурни точни, с цел намаляване на зъбобола, главоболието и кръвотечението.

Руските лекари много често използват магнити за ускоряване на лечението в следоперативния период, за ускоряване на костното заздравяване след фрактури, за подобряване циркулацията на кръвта.

Прочетете още:

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 22 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Основи на магнитотерапията" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Основи на магнитотерапията"

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.